Godt Nytår 2023

Sensommeren og efteråret bød for mig på en længere pause fra slægtsforskningen.
Men det er bestemt ikke fordi jeg blev træt af min højtelskede hobby. Derimod tog et helt andet projekt stort set al min fritid – jeg har skrevet en bog. Ren fiktion og ikke noget, der er udgivet endnu, men et bidrag til en konkurrence der endnu ikke er afgjort.
Uanset om jeg vinder eller ej, er jeg glad. For det at skrive en hel bog har længe været en drøm, og nu, hvor jeg har været næsten hele processen igennem, har jeg fået blod på tanden for at skrive flere bøger. Romaner med udgangspunkt i nogle af mine spændende aner og/eller med slægten som tema. Siden skoletiden har jeg elsket at skrive og i mange år har jeg drømt om at blive forfatter. Men ikke før nu, hvor jeg endelig har givet det et forsøg, har jeg troet på at jeg kunne gøre det.

Nu skal indlægget her ikke kun handle om forfatterdrømme – selvom de også indbefatter slægtsforskning – men om årets gang samt mine ønsker for det nye år. Men de to hænger for mit vedkommende stadig sammen, mere end nogensinde. Så jeg kan allerede nu afsløre at der kommer mere om det i dette nye år, 2023.

Godt Nytår 2023. Kilde: https://www.shutterstock.com/

Og lad os nu se tilbage! For mens jeg selv tog en pause, skete der en hel masse indenfor slægtsforskningens verden. Både den traditionelle i arkiverne og den nyere, mere teknologiske, inden for DNA. Jeg har endnu til gode at lære alle nyhederne at kende, men synes det er superspændende at der konstant kommer nyt materiale og nye spor. Måske fordi slægtsforskning eller -historie og nysgerrigheden for “hvor kommer vi fra?” vokser i alle aldersgrupper…?

For mit vedkommende bøde vinteren og foråret på en række indlæg og ikke mindst forskning i familiens tyske aner. I mellemtiden har Archion lagt mange flere kirkebøger op, så denne vinter skal helt sikkert byde på endnu en omgang søgen i de tyske aner.

I december, da bidraget til bogkonkurrencen var afleveret, blev jeg overvældet af alt dét, der er sket indenfor DNA-slægtsforskning, nemlig nye redskaber på de forskellige sider, hvor jeg har uploadet min DNA. Jeg har fået verificeret endnu mere DNA og har allerede besluttet at jeg dels skal gøre status i et indlæg her i januar, men også forsøge at fortælle og illustrere, hvordan vi kan få mere struktur og system i vores matches.

Gennem tiden har jeg fået inspiration til nye serier. Samtidig er der projekter, jeg gerne vil tage hul på. Med andre ord er der masser af idéer der bobler. Lad os se hvor mange af dem, der kommer hul på i dette nye år! For er der noget, jeg har lært de sidste par år at selvom jeg har masser af idéer og planer, kræver de alle tid og skal prioriteres, én efter én…

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.