52 aner på 52 uger

Indrømmet, jeg har en gang tidligere forsøgt at blogge om slægtsforskning. Bloggen gik i stå. Selvom jeg havde – og har – en masse på hjerte, gik der længere og længere tid mellem indlæggene. Jeg tror simpelthen at jeg var for overambitiøs og ville for meget på én gang. Så denne gang har jeg nedsat forventningerne til mig selv, sænket ambitionsniveauet og forsøger med meget mere struktur.

Eksempelvis satte jeg mig selv en månedlig udfordring der var så stor, at alt den tid, jeg kunne lægge i slægtsforskningen, gik med at løse den. Udfordringen gik altid ud på at lære mere om en eller flere slægtninge at kende. Hvilket jeg stadig synes kunne være sjovt. For slægtsforskning handler for mig ikke så meget om at finde så og så mange aner, at have det største slægtstræ eller fylde så mange datoer på som muligt, men mindst lige så meget om at finde ud af, hvem menneskene bag disse tal er. Med andre ord, personalhistorien bag den enkelte.

Under lidt surfen omkring på andre blogge om emnet, falder jeg så i dag over udfordringen “52 aner på 52 uger”. Den går i al sin enkelthed ud på at lære noget mere at kende om ens aner (eller slægtninge) på 52 uger. Den kvikke har sikkert regnet ud at det er en ane pr uge! Jeg er vild med den. Først og fremmest fordi slægtsforskning netop byder på udfordringer og handler om at lære din familie bedre at kende. Og fordi den er enkel, ikke kræver det store og samtidig skaber en ekstra underholdningsværdi på bloggen.

Udfordringen er godt nok på engelsk, men da jeg nu har valgt at blogge på dansk, skal udfordringen her på bloggen også være på dansk. Jeg holder mig desuden til kun at bruge anerne til diverse udfordringer. Så kan det være, jeg hopper på vognen om at udvide til alle slægtninge næste år!

Læs meget mere om det hele på Og lad mig endelig vide, hvis du også deltager, så vi evt. kan følge hinanden!

(Visited 52 times, 1 visits today)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.